Cuki Urbánus Mozgolódások (Interrail experience)

Cuki Urbánus Mozgolódások (Interrail experience)

Bevezető

Mi ez a blog? Mi is az az Interrail? Egyéb tudnivalók.

2022. július 19. - Barnus_owo

Sziasztok én Barni vagyok!

Ezen blogon továbbiakban a DiscoverEu keretein belül történő utazásomat, kalandjaimat kívánom megosztani. Egy sorozatban, napi bontásban fogom megosztani mindazt ami velem történt.

De hogyan is juthatsz hozzá egy ilyen Interrail jegyhez ingyen?

Lényegében nagyon egyszerű; a DiscoverEU az Erasmus+ program keretein belül lehetőséget kínál minden európai, 18-dik életévét betöltött fiatalnak arra, hogy felfedezze, körbeutazza európát. Ezt a nagylelkű jegyszórást általában 2 évente szervezik meg körülbelül évente 2-3 alkalommal, minden pályázati fordulóra 35 000db körüli jegyet osztanak ki. Ezek az igazolványok széleskörűen használhatóak, ami azt jelenti, hogy jószerivel a konitnens összes vasúti vonaljára ingyen jegyet tud szerezni neked, illetve speciális esetben (ha például Cipruson laksz, ami egy sziget) igényelhetsz repjegyet is(ami nem haladja meg a 251 euros árat), a csakis vonatutat tartalmazó utazások FLEX jegyet kapnak a speciálisak pedig FIX jegyet,  azonban valójában ez nem ilyen egyszerű; hogyha például az adott személy a tavaszi sorsoláson vesz részt annak feltételei a következőek; minden jelentkezőnek (lehet csoportban illetve egyéniben is jelentkezni) be kell töltenie a 18. életévét június 30-ig, ezen túl az utazásnak illetve ezután közel egy évig használhatóak is lesznek, végül pedig egy ilyen igazolvány 7 utazási napra jogosít fel, mindegyiket 30 napon belül vagy köteles felhasználni, emellett sajnos nem is teljesen ingyenesek a vonatutak hiszen, a helyjegyeket magadnak kell állnod ami nem probléma például a benelux területeken ahol nem is kell széket foglalni, szóval ez teljesen jelentőségét veszíti, azonban igen hasznos ha egy hosszabb, 15 órás útra indulsz, hiszen ilyenkor az alvást is kilátásba lehet helyezni.

Nos hogyan is lehet ezekhez a jegyekkel hozzájutni?

Mindazoknak akik látták Moszkva tér c. filmet azoknak csalódást kell okozzak hiszen a film, főhősei is pont ugyanilyen jegyeket hamísítottak csak éppen 30 évvel ezelőtt. Nekik bejött hiszen akkoriban még papír alapúak voltak és mintahogy minden másik igazolvány, hamisítható. Ma ár más a helyzet hiszen digitálisan kell, főként egy erre szolgáló appon érvényesíteni őket. Magukhoz  a jegyekhez az Európai Únió Youth weboldalán kell regisztrálni, ahol a pályázás lényegében egy középhosszú körülbelül 10 perc hosszúságú kérdőív ahol ahhoz hasonló kérdésekre kell válaszlni, mint például "Mennyire érzed magad európainak?" "Ki finanszírozná az utad?" "mire használnád fel ezt a lehetőséget?" stb. Természetesen ha az ember egy kicsit is megnézi a kérdéseket mindenhol fellelhető egy egyértelműen helyes/ "leghelyesebb" választ, acélból, hogy az esélyeinket növelhessük, ezek nagyon hasznosak, emellett sikerre segíhető módszer az is, hogy több barátoddal, csoportként jelenkeztek, hiszen így nagyobb az esélye, hogy elfogadják mivel így jobban biztosítják, hogy mindenki éljen a jegyeivel, de ez nem feltétlen hibamentes stratégia hiszen ezt csak a kissé szűkörű de abszolút jóarányű tapasztaltomon alapozom.

Innentől már csak annyi a dolgod, hogy letöltöd a DiscoverEu Travel App-ot ahova bejelentkezve tudod aktiválni az utazási napjaidat. Miután aktiváltad, az app ellát téged egy QR kóddal, ami a jegyedként fog szolgálni. Emellett az app segít a lehető legjobb útvonal kiválasztásában és kisebb érdekes statisztikákkal is ellát téged, mint például az utazásod útvonala egy térképre levetítve

Nincs elérhető leírás.

A bejegyzés trackback címe:

https://cum1.blog.hu/api/trackback/id/tr9817886903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása